Start een actie als volwassene

Fijn dat je je in wilt zetten om Terre des Hommes te helpen met het stoppen van kinderuitbuiting. Elke actie, groot of klein, helpt mee om kinderuitbuiting wereldwijd te stoppen. Op deze pagina kan je, aan de hand van het onderstaande stappenplan, een eigen actiepagina aanmaken.

 

Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Helaas mag je in verband met Corona momenteel niet met veel mensen samenkomen. Houd hier rekening mee als je een actie bedenkt en nodig niet mensen uit om ergens naartoe te komen. Hierbij een aantal voorbeelden:

  • Vraag donaties voor Terre des Hommes voor je verjaardag, jubileum of huwelijk.
  • Laat je sponsoren voor een sportprestatie. Loop bijvoorbeeld de marathon of beklim de Kilimanjaro (als dat weer kan). Geef een training of organiseer een fietsestafette als je een record wilt verbeteren. Doe dit individueel vanuit huis zodat je je houdt aan de coronamaatregelingen. Tip: laat je per minuut, afgelegde kilometer of per dag sponsoren.
  • Wandel mee met een wandeltocht in de buurt en laat je sponsoren. Kom in actie met jouw eigen wandelclub: zet een bijzondere wandelroute uit en nodig mensen uit. Of organiseer een natuurfotografie excursie. Let er wel op dat dit volgens de huidige coronamaatregelingen gaat.
  • Organiseer een online benefietavond; musical, dansvoorstelling of modeshow en verkoop toegangskaartjes.
  • Organiseer een corona-proof diner en vraag in plaats van bloemen en wijn een donatie. Maak bijvoorbeeld dozen met alle benodigdheden en ga met elkaar koken en eten online.
  • Verzamel tweedehands spullen en verkoop deze online.

 

Je kan natuurlijk ook zelf een actie bedenken! Check op de website van RIVM of je actie helemaal corona-proof is en voldoet aan de maatregelen of mail naar actie@tdh.nl als je twijfels hebt en samen wil brainstormen hoe we je actie corona-proof kunnen maken!

 

Stappenplan